HayesJupe's Blog

November 3, 2014

Windows 10 – Wireless with web page auth doesn’t seem to work

Filed under: Uncategorized — hayesjupe @ 10:24 am

1 month in, and there has been a few annoyances… but the I’ve now experienced my first “big pain in the arse” issue with windows 10.

I am travelling for work at the moment – and the hotel has the “connect to our hotspot, a web page opens and you auth in the webpage”

I can connect to the hotspot using my phone, a win 8 machine, but the Win 10 machine simply tries to connect for a while, then disconnects with a “could not connect to this network” error message.

This was also then tested at a client site who uses the same method for their guest wireless… same scenario, phone, win7 and win8 clients connect fine – win 10 cannot connect.

At this point, I can only assume that the connection process in Win 10 has changed and there are additional requirements which define “connecting” to a wireless network.

As a side note, a recent update also changed the “click on the system tray network icon” functionality, from the very useful, right side of screen list of Direct Access status, wireless networks available, VPN connections etc…. to a completely useless full-screen view. Disappointing step backwards there.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: